Bestyrelse / Foredrag

Snak med en der har gjort det før.

 

Det handler om at kende vejen foran dig

Hvad koster en bestyrelse egentligt? Er det billigere med et advisory board? og hvad er forskellen? Hvad er forskellen på en gæstebestyrelse og et advisory board?. Jeg har her nedenfor prøvet at besvare nogle af disse spørgsmål.

Find det rigtige bestyrelsesmedlem første gang!

Mange firmaejer og adm. direktør ved hvad jeg taler om. Det kan være en svær opgave at finde den rigtige kandidat til sin bestyrelse. Ofte findes kandidater via et bureau eller via netværksforbindelser. Desværre er er det sådan, at finder man sit medlem via bureauer er det ofte en dyr ekstra gage der bliver lagt oven i bestyrelsenpostens årsomkostning. Jeg vil anbefale at man søger sine kadidater via netværk.

 

Ulempen ved netværk (spec. i det tætte netværk) er at man tit bliver sat i en situation, hvor det kan være svært, at sige nej når man har fået anbefalet en god kandidat.

 

Hvad koster et nyt bestyrelsesmedlem?

Eks.: Du spørger dit netværk om de kender en god mand/kvinde til bestyrelsesarbejde. Heldigvis giver dette spørgsmål ofte pote og du bliver hurtigt sat i forbindelse med

" den gode mand/kvinde " faktisk helt uden du har nævnt, hvad den "gode mand/kvinde" skal være god til!

 

Du ender i et lille kaffemøde med kandidaten og der bliver talt om løst og fast. Du føler at der er en god kemi (OBS den gode kemi er, efter min mening, en meget væsentlig del af kriteriet for, at man er den "gode mand/Kvinde"!) og først til sidst bliver der talt om, hvad løngagen skal være. Det er her der ofte kan opstå splittelser. Den gode mand/kvinde skal have xx.000 kr. om året for 4 møder (en del over hvad du havde i tankerne!)

 

- Ok det gør vi (det var jo totalt umuligt at finde en kandidat!)

- Tak for snakken men nej tak

- Pyha, det var dyrt, kan du gøre det for mindre ?

 

(kan du ærligt sige, at du ikke tænker "hvad vil dit netværk sige", hvis du takker nej tak blot pga. prisen??)

 

Desværre hænger pris og kvalitet tit sammen, dog skal du passe på med at hoppe i fælden med at betale en hør pris for en kandidat der er god til økokomi, hvis dit behov er en der ved noget om Online handel! eller omvendt! Betalt for den viden du har behov for!

 

Bestyrelsesposter koster mellem 30.000 kr. til 65.000 kr. om året. De kan dog sagtens fåes langt dyrere i de store erhvervsvirksomheder. (også billigere, men pas på med at du ikke ansætter en kaffe bestyrelse.)

 

 

Hvad koster jeg i bestyrelsen?

Min prisen er mere eller mindre fast, men jeg vil stå fast på at holde et foremøde inden der besluttes at jeg indgår i bestyrrelsen. Det er meget vigtig for mig at kemi og egen intuation, om at jeg kan bringe min viden i spil i denne virksomhed. "Man kan sige i vælger mig for at jeg har muligheden for at vælge jer."

Min pris på bestyrelses arbejde er: 50.000 kr + kørsel

 

 

Hvad koster jeg i et advisory board?

Opgaven vedr. advisory board er lidt mere simpel og ofte også billigere. Et advisory board medlem kan også anvendes som det man kalder et gæstebestyrelsesmedlem. Kandidaten bliver indkaldt til udvalgte bestyrelsesmøder, for at aflevere sin viden/kompetance i et given projekt eller emne som bestyrelsen/ledelsen så derefter kan arbejde videre med. Der er dog også i stigende grad flere og flere virksomheder, der har sidestillende advisory board samt en bestyrelse. Disse advisory boards mødes også 4 gange om året, men har ikke samme ansvar som selve bestyrelsen. Mere en ide/kompetance gruppe der skal fremme innovationen i virksomheden.

Prisen for et advisory board medlem ligger typisk i mellem 20.000 til 40.000 kr. om året eller pr. time basis på omkring 1.000.000 til 2.000 kr.

Min pris i et advisory board er: 1.200,00 kr i timen + kørsel

Zenup Aps

Trankær mosevej 186

8310 Tranbjerg

 

Tel: 8877 0268

Konto nr. 7266-0001162767

CVR: 360-818-64

E-mail:

michael@getmorevalue.dk

Michael@zenup.dk